Calcan prajit cu sos de unt

de mihaelar63 in Peste, 7 Dec 2010 | 11588 vizualizari

 

Ma tenteaza pestele de orice fel cu conditia sa fie proaspat si bine gatit . Am achizitionat un calcan , destul de mititel , dar cu siguranta voi repeta experienta , a iesit prea bun !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc calcan [ 400 gr]
  • 2 linguri  faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zeama klamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 catei usturoi
  • ardei , masline , ceapa verde - pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan prajit cu sos de unt:

  1. Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins .
  2. Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de lamaie , sare si patrunjel tocat .
  3. Am servit calcanul cald cu sosul de unt deasupra insotit de cartofi prajiti si decorat cu ardei , masline , ceapa verde .

TIPS-URI

1

La prajit intoarceti calcanul cu mare grija cu o palet , fiind plat e fragil , in pericol sa se desfaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan prajit cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

09.12.2010, 11:55

este greu aşa-i... e mai greu când în casă trebuie să gătesc numai cu cărniţă şi eu postesc... eh, cu puţină voinţă şi credinţă reuşesc eu

jolygina 1

09.12.2010, 15:29

ce frumos ,mai pot lua si eu

mihaelar63 1

09.12.2010, 15:32

Jolygina esti invitata mea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calcan la gratar cu cartofi copti