Calcan cu usturoi

de laylalala in Peste, 23 Mai 2010 | 9651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr file de calcan
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • faina
  • 5 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri verdeata asortata tocata
  • 7 linguri supa de peste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan cu usturoi:

Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina.
Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se prajeste usturoiul.Dupa ce s-a prajit se scoate si se pune deoparte pe o farfurie mica.Se prajeste si pestele 4-5 minute, pe fiecare parte, se acopera si se pastreaza la cald.
Se topeste 1 lingura de unt in tigaie si se caleste verdeata tocata.Se toarna supa de peste, se adauga usturoiul, se da in clocot, se sareaza si se pipereaza.
Calcanul se serveste cu sosul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Macrou usturoiat cu piure de mazare