Pentru cina de aseara am facut acest cake sarat si l-am servit cu o salata .A fost o cina lejera si aromata, una din combinatiile mele preferate. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de aici si am ajustat putin cantitatile in functie de gusturile casei.
Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul.
Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul culoarea .
Separat intr-un vas adanc mixam ouale cu putina sare si smantana. Adaugam apoi smantana lichida si faina amestecata cu praful de copt. Punem peste prazul si somonul calit si amestecam incet cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de cake pensulata cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem la foc acesta timp de 35-45 de minute, daca observati ca se prea rumeneste acoperiti cu o folie de aluminiu, la mine nu a fost cazul. Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cuptor .
Noi l-am servit cu o salata asortata facuta din salata verde, castravete si ardei rosu. Am asezonat-o cu 100 ml de apa in care am pus o lingurita de miere, putina sare, o lingura de otet , o lingura de verdeata uscata pentru salate. A fost o cina delicioasa .