Fiecare prefera cafeaua in felul sau: simpla,cu lapte,cu frisca,dulce,amara....
Dar cum credeti ca ar trebui sa fie cafeaua adevarata?
Un vechi proverb turcesc spune cam asa:
" Cafeaua trebuie sa fie neagra ca iadul, tare ca moartea si dulce ca dragostea..."
Astazi vom degusta cafea aromata cu cardamom, despre care am aflat ca este un simbol al ospitalitatii arabe.
Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua.
Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori ,
de fiecare data doar pana se umfla.
La sfarsit adaugam si cardamomul.
Lasam putin sa se aseze zatul.
Savuram cafeaua fierbinte , cu frisca sau cu spuma de lapte.
Este o cafea cu o aroma deosebita.
Poate fi preparata si la filtru, dar eu am preparat-o la ibric pentru a avea acel guler de caimac ,fara de care ,cum ar spune arabii, cafeaua ar fi ....dezbracata...
Cardamomul poate fi folosit cu succes si la diferite fursecuri ,checuri sau alte deserturi, precum si la diferite bauturi calde.