Burger cu peste

de Bianca20 in Sandvisuri, 21 Aug 2015 | 3645 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chifle:

  • 350 ml. apa calduta;
  • 550-600 g. faina;
  • 1 ou;
  • 25 g. drojdie proaspata;
  • un praf de sare;
  • 3 lg. ulei;
  • 1 lg. zahar;

Chiftele:

  • 500 g. peste (somon, cod, crab, salau etc.)
  • 10-12 lg. pesmet;
  • 4 lg. ceapa taiata marunt;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 ardei iute (optional);
  • 1 lgt. mustar;
  • 1 lg patrunjel tocat;
  • 2 lg. morcov ras;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;

In plus:

  • ketchup;
  • castraveti murati;
  • cascaval;
  • un galbenus + 2 lg. apa + susan;
  • 2 lg. ulei de masline;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu peste:

  Chifle: Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si jumatate din faina ramasa. Se amesteca, se adauga sarea si restul de faina. Se framanta timp de 8-10 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

  Dupa trecerea timpului. se scoate aluatul si se formeaza bile de marimea unei mingi de tenis (sau puteti sa le faceti mai mari sau mai mici, dupa plac) . Se pun in tava si se aplatizeaza. Se lasa sa creasca pentru inca 10-15 minute. Se ung cu galbenusul de ou si se presara susan. Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceaasca complet.

  Chiftele: Se curata pestele de piele si de spini si se taie marunt ( se poate da si prin robot). Se adauga oul, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, sarea, morcovul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga cate o lingura de pesmet si se amesteca pana se leaga compozitia. Cantitatea de pesmet difera in functie de tipul de peste folosit. Se formeaza bilute de marimea chiflelor, se pun in tava si se aplatizeaza. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.

   Asamblare: Se taie chifla si se scoate miezul din capacel (puteti sa nu o faceti dar mie imi place mai mult asa). Se pune ketchup pe baza, se adauga chifteluta, castravetii taiati si cascavalul. Se pune capacelul si se mai dau la cuptor la 200 de grade pana se topeste cascavalul(3-5 minute). Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa