Burek cu branza

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2011 | 13295 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult burekul cu carne, asa ca am pregatit si reteta de burek cu branza- inspirata fiind de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta - Linco
  • 1 pahar smantana-200 gr
  • 4 oua
  • 1 cutie fagaras
  • 500 gr branza telemea- rasa
  • ulei ptr uns
  • pentru finisare :
  • 1 ou + 100 gr smantana+ apa min+ seminte susan, in
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza:

1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;

3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!

5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu de toate la cuptor