Mi-a placut tare mult burekul cu carne, asa ca am pregatit si reteta de burek cu branza- inspirata fiind de Laura Laurentiu
1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;
3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!
5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!