Bulz moldovenesc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2016 | 9176 vizualizari

 

Astazi in Republica Moldova sarbatorim Ziua nationala adica ziua adoptarii Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991.
Va propun cu aceasta ocazie o mancare moldoveneasca si romaneasca : bulz numit si urs de mămăligă. Este  compus din mamaliga, carnati sau carne afumata, kaizer si branza
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/bulz-moldovenesc.html
 

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina de porumb
  • 50 cl lapte
  • 25 cl de apa
  • 125 g branza telemea sau cascaval ("Penteleu")
  • 1 praz
  • 1 carnat afumat
  • 2 felii de kaizer afumat
  • boia de ardei
  • 4-6 oua
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele.

Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei si reveniti pana sunt bine colorate. Rezervati.

Puneti la fiert laptele amestecat cu apa. Adaugati sare si cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un  tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati jumatate din mamaliga intr-un vas uns termorezistent. Puneti deasupra jumatate din preparatul cu carne rezervat si presarati deasupra branza rasa.

Repetati operatia.

Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.08.2016, 21:24

Acum nu mai pot manca asa ceva, dar in copilarie, devoram aceste preparate!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:34

mirela0911 1

03.09.2016, 19:45

Vai de mine ..... [bs:20]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnati