Bulz moldovenesc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2016 | 9074 vizualizari

 

Astazi in Republica Moldova sarbatorim Ziua nationala adica ziua adoptarii Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991.
Va propun cu aceasta ocazie o mancare moldoveneasca si romaneasca : bulz numit si urs de mămăligă. Este  compus din mamaliga, carnati sau carne afumata, kaizer si branza
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/bulz-moldovenesc.html
 

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina de porumb
  • 50 cl lapte
  • 25 cl de apa
  • 125 g branza telemea sau cascaval ("Penteleu")
  • 1 praz
  • 1 carnat afumat
  • 2 felii de kaizer afumat
  • boia de ardei
  • 4-6 oua
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele.

Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei si reveniti pana sunt bine colorate. Rezervati.

Puneti la fiert laptele amestecat cu apa. Adaugati sare si cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un  tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati jumatate din mamaliga intr-un vas uns termorezistent. Puneti deasupra jumatate din preparatul cu carne rezervat si presarati deasupra branza rasa.

Repetati operatia.

Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.08.2016, 21:24

Acum nu mai pot manca asa ceva, dar in copilarie, devoram aceste preparate!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:34

mirela0911 1

03.09.2016, 19:45

Vai de mine ..... [bs:20]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez