Budincă ţărănească - aperitiv

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2013 | 16953 vizualizari

 

Cu siguranţă că tuturor vi s-a întâmplat la un moment dat să aveţi diverse ingrediente prin cămară ori frigider care să tenteze într-un fel sau altul dar pe care le-aţi fi dorit combinate într-un singur fel. Cam aşa ceva s-a întâmplat şi la mine cu meniul ce va fi prezentat mai jos, căci este inspirat din combinaţiile făcute din bătrâni cu diverse sortimente de alimente găsite repejor, la îndemână, în casa omului gospodar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (de preferinţă nu foarte mari)
  • 14ouă
  • 200 gr. brânză de vaci (telemea)
  • 100 gr. caşcaval
  • 20 gr. ulei
  • 300.gr salam (pot fi cârnaţi afumaţi, kaiser)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă ţărănească - aperitiv:

Este uşor de preparat, mai greu de digerat, săţios şi îmbietor.

Cartofii i-am fiert în coajă, mi se pare că-şi păstrează mai bine gustul. I-am lăsat la răcit, i-au curăţat şi i-am tăiat rondele. Am pus la fiert (în acelaşi timp cu cartofii, în vas separat) 11 ouă. După fierbere le-am decojit şi le-am tăiat rondele. Am feliat salamul, am răzuit brânza şi caşcavalul pregătindu-le pentru a fi aşezate într-un vas de yena.

Astfel, am pus cca două linguri de ulei în vasul de yena, am pus un rând de felii de salam, unul de cartofi, un strat de brânză şi unul de ouă. Alternanţa straturilor ţine de gustul fiecăruia. La finalizarea rândurilor, se presară caşcavaşul ras şi se dă  la cuptor cca 10 minute. Între timp se bat 3 ouă cu sare şi piper ( şi alte mirodenii, după gust) şi se adaugă peste caşcavalul ce a început să se topească. Se lasă la cuptor până la rumenire.

Poftă bună să aveţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă ţărănească - aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caltabos