Dupa sarbatori toti avem acele resturi de cozonac uscate cu care nu stim ce sa facem, in cazul meu am avut chiar un cozonac intreg si citind pe diferite site-uri diverse retete, m-am decis sa fac propria mea budinca :)))
Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet laptele la temperatura camerei (sau rece).
Am uns tava cu unt, am asezat feliile de cozonac peste care am preserat stafidele scurse si bucatelele de ciocolata, apoi am varsat deasupra compozitia din lapte si oua si l-am lasat 2 minute cat aceasta sa se aseze bine in tava dupa care l-am dat la cuptor la 180 de grade pana cand suprafata budincii a devenit usor maronie si s-a format o crusta crocanta.