Despre aceste perluțe minunate aș putea să vă povestesc mult și bine, însă am să mă rezum la a vă spune că tapioca este foarte sănătoasă și că o puteți folosi în orice preparat ca agent de îngroșare natural, având gust neutru.
Nu conține proteine, însă are un conținut mare de glucide și un mic procent de lipide. Conține și vitaminele A și C, B1 și B2. Este indicat în probleme ale stomacului ( diaree, ulcer gastrointestinal, gastrite ), alergii, dureri de cap sau ca adjuvant în tratarea hipertensiunii arteriale. Nu conține gluten, deci poate fi consumată fără restricție de către cei care suferă de celiachie ( intoleranță la gluten ).
De această dată v-am adus o budincă parfumată și plină de culoare. Am avut parte și de un mare ajutor, dulce dar cu 0 calorii, aur alb cum îmi place mie să-i spun, care m-a ajutat să îndulcesc într-un mod sănătos acest desert minunat. Green Sugar se numește și de ceva vreme, din bucătăria mea nu lipsește! :)
În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.
Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și am fiert perluțele aproximativ 20 de minute amestecând frecvent. În ultimele 5 minute de fierbere am adăugat laptele de cocos și zahărul.
Am împărțit budinca în două părți egale: într-una am adăugat păstaia de vanilie iar în cealaltă turmericul.
Am încorporat condimentele, am pregătit căpșunele și am așezat budinca în straturi, în pahare din sticlă.
Am pus la rece pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
1
O măsură de perle de tapioca este suficientă pentru 3-4 persoane deoarece tapioca îmi mărește volumul de 3-4 ori.
2
Puteți folosi pentru un plus de arome orice fel de fructe sau dulcețuri. Le puteți încorpora chiar în budincă.