Budinca de spaghete (paste) cu brânză dulce este un desert tradiţional, uşor de făcut, cu ingrediente simple, mereu la îndemână şi savurat cu bucurie atât de cei mici cât şi de cei mari!
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs.
Preîncălzim cuptorul.
Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2 linguri de griş ca să se lege cu celelalte ingrediente).
Stafidele se clătesc bine cu apă caldă şi se storc.
Între timp frecăm untul, adăugăm brânza, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, stafidele şi pastele fierte şi scurse bine de apă. Amestecăm bine după fiecare ingredient adăugat şi se potriveşte gustul de sare şi/sau zahăr, dacă o doriţi mai dulce.
Turnăm compoziţia în tava de copt, nivelăm şi dăm în cuptorul preîncălzit (160-180 de grade) pentru 35-40 de minute sau până când se rumeneşte frumos.
Se serveşte porţionată, caldă, rece, simplă, pudrată cu zahăr, cu adaos de fructe şi frunze de mentă.
Spor şi poftă bună!
1
Spaghetele pot fi înlocuite cu tipul de pastă care vă place (macaroane, melci etc).
2
Zahărul se adaugă după gust personal sau poate fi înlocuit cu îndulcitori.
3
Pentru un gust rafinat şi când nu aveţi copii la masă, stafidele spălate şi scurse bine se pot ţine în alcool (rom, coniac).
4
Budinca se serveşte porţionată, caldă, rece, simplă, pudrată cu zahăr, cu adaos de fructe şi frunze de mentă.