Budinca de orez cu mere si dovleac

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2011 | 6457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez,
  • 3 cani lapte,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 1 cana mere taiate cuburi,
  • 1 cana dovleac taiat cuburi,
  • 1 lingura unt,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara,
  • 3 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 1-2 linguri miere,
  • stafide.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere si dovleac:

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar; se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie. Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide. Se da vasul la cuptor 20-25 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu budinca