Budinca de orez cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 5883 vizualizari

 

Am facut si ceva dulce pentru piticul meu si pentru tatal piticului

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 1 kg de mere
  • pesmet
  • 50 g unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.

Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.

Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.

Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare.Le stoarcem de suc si le punem pe foc cu 2 linguri de zahar si 50 g unt sa se caleasca putin. La final adaugam scortisoara.

Separam ouale. Amestecam galbenusele cu orezul. Batem albusele spuma si le adaugam la orez amestecand usor.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem in tava jumatate din orezul cu lapte apoi merele si restul de orez.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

17.09.2010, 15:34

Va multumesc." Barbatilor" mei le place foarte mult.

nadina73 1

17.09.2010, 15:59

trebuie sa fac si eu chiar ma mir ca nu mi-au zis inca de orez cu lapte

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:38

hmmmm arata delicoossssssssss vreau si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu dulceata de visine