Budinca de gris cu fructe

de Doinavar in Mancare copii, 12 Feb 2013 | 7554 vizualizari

 

De multe ori copiii stramba din nas cand aud de "gris cu lapte". S-au plictisit. Dar daca ... o faci un pic altfel, ce vor face? Vor linge castronul. Voua nu va mai ramane, dar puteti sa mai faceti dupa ce adorm copiii.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 200-250 g gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt cat o nuca
  • 4-5 lingurite dulceata (peltea de gutui)
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • 1 portocala
  • 1 mar
  • 1 mandarina
  • 2 kiwi
  • 1/2 grapefruit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu fructe:

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu telul 6-7 minute pana cand compozitia devine foarte vartoasa.

Intre timp curatati fructele, taiati-le marunt, 1 kiwi il taiati felii subtiri. Stropiti fructele cu zeama de lamaie si pudrati-le cu un plic de zahar vanilat.

Adaugati fructele, in afara de feliite de kiwi, peste gris si amestecati pana se incorporeaza. Dupa un minut luati oala de pe foc.

Pregatiti mai multe cesti si castronele, puneti in fiecare cate o felie de kiwi, apoi adaugati grisul cu fructe, neteziti compozitia, lasati sa se racoreasca apoi dati-le la frigider.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte fructe, depinde de sezon: piersici, caise, visine si orice combinatie doriti, chiar si cateva fructe din dulceata.

2

Eu am folosit cateva visine.

3

In momentul servirii rasturnati-le pe farfurioare si decorati cu putina dulceata (peltea de gutui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris