De multe ori copiii stramba din nas cand aud de "gris cu lapte". S-au plictisit. Dar daca ... o faci un pic altfel, ce vor face? Vor linge castronul. Voua nu va mai ramane, dar puteti sa mai faceti dupa ce adorm copiii.
Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu telul 6-7 minute pana cand compozitia devine foarte vartoasa.
Intre timp curatati fructele, taiati-le marunt, 1 kiwi il taiati felii subtiri. Stropiti fructele cu zeama de lamaie si pudrati-le cu un plic de zahar vanilat.
Adaugati fructele, in afara de feliite de kiwi, peste gris si amestecati pana se incorporeaza. Dupa un minut luati oala de pe foc.
Pregatiti mai multe cesti si castronele, puneti in fiecare cate o felie de kiwi, apoi adaugati grisul cu fructe, neteziti compozitia, lasati sa se racoreasca apoi dati-le la frigider.
1
Puteti folosi si alte fructe, depinde de sezon: piersici, caise, visine si orice combinatie doriti, chiar si cateva fructe din dulceata.
2
Eu am folosit cateva visine.
3
In momentul servirii rasturnati-le pe farfurioare si decorati cu putina dulceata (peltea de gutui).