Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/pasca-cu-ciocolata-77465.html. A iesit o budinca delicioasa .
Puteti face si cu paine, insa , in acest caz puneti mai mult zahar si aromati mai mult amestecul de lapte si oua.
Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete.
Ungem cu unt o forma si asezam 3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,laptele usor caldut si romul. Daca folosim paine vom pune mai mult zahar si vom folosi si alte arome(coaja de lamaie, portocale)
Asezam peste fructe restul de cozonac si turnam amestecul de oua si lapte. Lasam 10 minute, apoi dam tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste , iar atunci cand introducem o scobitoare in mijloc iese curata . Servim budinca rece sau calda cu inghetata de vanilie.