Dupa o reteta de Laura Sava
Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare.
Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase.Cand sosul s-a racit se adauga ouale,sare ,piper si ardeiul kapia si se amesteca bine.
Tonul se scurge de zeama,cartofii se dau pe razatoarea mare,conopida se zdrobeste.
Se amesteca bine toate ingredientele : cascavalul ras,tonul,cartofii si conopida cu sosul si se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina(se poate si intr-o tava,cum doriti).
Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste deasupra.
1
Puteam sa pun si un varf de lingurita de marar uscat,dar mi-am dat seama ca se potrivea dupa gustul meu abia cand era gata.Nu-i nimic,data viitoare.