Budinca de caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 4431 vizualizari

 

O reteta din categoria: rapid si bun (sau fix pix). Daca va place caramelul trebuie sa o testati :).

 

INGREDIENTE

  • 400 g lapte fierbinte
  •  4 linguri zahar
  • 25 g amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust amar.

Stingem zaharul cu laptele fierbinte. Atentie la aburi! Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Luam cateva linguri de lapte caramelizat in care vom dizolva amidonul. Turnam amidonul dizolvat in oala si amestecam cu un tel pana se ingroasa.

Dam de pe foc si punem in cupe. Lasam sa se raceasca iar apoi putem servi budinca decorata dupa gust.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si budinca