Am avut o reteta de briose scrisa pe o bucatica de hartie. Banuiesc ca era luata de la tv si astepta sa fie probata. Reteta prevedea, ca briosele sa aiba si o crema de unt deasupra. Dar, dupa ce le-am facut nu am mai avut timp sa fac si crema asa ca au stat in bucatarie vreo 2 zile, s-au uscat putin la suprafata si nu a mai vrut nimeni sa le manance. Nu puteam sa le arunc, asa ca au suferit o transformare...
Pt briose: untul moale de la temperatura camerei se mixeaza, se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana zaharul se topeste si devina o crema. Se adauga oul, se continua mixarea si se adauga treptat laptele de cocos. Amestecam faina cu praful de copt si o amestecam cu un tel in compozitia de unt. Punem compozitia in tava de briose in care am pus si hartiute pt brioe. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute. Ornati briosele cu crema facuta din unt, zahar pudra, 2-3 picaturi de esenta vanilie si 2-3 linguri lapte de cocos. Daca doriti sa le serviti in stadiul asta sunt ok, dar la mine timpul nu a fost suficient si a trebuit sa le transform daca nu doream sa le arunc.
Briosele le taiem in sferturi. Intr-un vas termorezistent punem la caramelizat 3 linguri zahar si adaugam 1 lingura de unt. Lasam caramelul sa se raceasca, adaugam briosele taiate. Ouale le batem putin cu telul sa se desfaca bine, adaugam zaharul si vanilia si le amestecam bine impreuna cu laptele. Aceasta compozitie de lapte si oua o punem peste briose. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute, pana compozitia de lapte s-a inchegat.
Serviti calda sau rece, eu am preferat calda cu 1 lingura frisca proaspata deasupra.
Pofta buna!!!
1
din aluatul de briose va vor iesi 12 bucati
2
puteti inlocui frisca cu inghetat de vanilie, o nebunie...