Eu am ce am cu dulciurile copilariei...dar sunt delicioase si incarcate de amintiri. Uneori le fac doar pentru a-mi aminti de gustul copilariei, alteori pentru a le transforma :)
Aceasta este o budinca cu branza, pe care eu am transformat-o. A iesit foarte buna!
Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.
Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu laptele de cocos.
Peste aceasta compozitie, se adauga pastele fierte si se amesteca bine.
Luam un vas termorezistent, folosim cubul de unt pentru a unge vasul si turnam compozitia cu paste si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora.
Dupa ce s-a dezlipit usor de marginile vasului, putem scoate de la cuptor. Presaram zahar pudra si inca putina nuca de cocos. Lasam la racit.
Cand servim, putem decora cu fulgi de migdale sau cu sirop/ dulceata de cirese deasupra.