Din doar cateva ingrediente am facut o budinca tare buna si gustoasa.
Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac.
Iata reteta mea de budinca cu branza si legume:
Am spalat, curatat si taiat cubulete dovlecelul si ardeiul capia.
Am tocat marunt frunzele de busuioc. Eu am pus destul de multe, pentru ca noua ne place mult aroma busuiocului.
Am dat parmezanul pe razatoarea mica.
Intr-un castron am pus dovlecelul, ardeiul capia, branza, oul si sarea. Am amestecat.
Am adaugat busuiocul tocat si parmezanul si am amestecat din nou.
Compozitia am pus-o intr-o tava de chec de silicon. Am mai presarat deasupra putin parmezan, pentru a se rumeni frumos.
Am pus tava in cuptorul incalzit la 200 grade pentru 45 minute.
1
desi initial pregatisem doua oua, am folosit doar unul, pentru ca mi s-a parut destul de subtire compozitia;
2
pentru ca legumele si-au lasat zeama, am avut grija sa o scurg de vreo doua ori;
3
puteti adauga si putina faina compozitiei, pentru a o lega mai bine. eu am vrut sa evit faina.