Dupa idee Ala-Oancea am facut aceste buccelute cu sunca , aluatul si umplutura le-am adaptat.
Sunt foarte potrivite seara la TV sau pt o aniversare cu bufet.
Se face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou.
Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se ingredientele, sunca, cascavalul, verdeata si condimentele dupa gust.
Se intinde aluatul pe masa stropita cu faina, cu un pahar cu gura mare gen pahar de apa IKEA se taie cercuri de aluat , se pune in fiecare cerc 2 lingurite de umplutura, se inchid cerculetele de aluat deasupra , se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou se stropesc cu mac si se lasa pe masa la crescut inca vreo 15 minute.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 30 minute.
Ies foarte bune merita incercate!