Pe data de 4 luna aceasta, am implinit 1 an alaturi de voi, oameni harnici si minunati! Nu am avut timp sa postez reteta atunci. Uitandu-ma la prima reteta pe care am postat-o pe Bucataras.ro, imi dau seama cat m-ati inspirat si m-ati ajutat sa evoluez! >:D
Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5 minute la racit.
Zaharul si ouale intregi, le mixam la viteza mare timp de trei minute. Adaugam apoi esenta de vanilie si ciocolata topita si amestecam cu un tel sau cu o spatula. Punem si faina cu praful de copt si omogenizam.
Intr-o tava mai inalta(de cca 23x23cm), cu hartie de copt, turnam cam 3 sferturi din compozitie si dam la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Intre timp, punem frisca si caramelele pe foc si amestecam mereu pana se topesc, apoi le luam de pe foc. Adaugam jumatate din nuca macinata(dar nu marunt, lasam si bucatele mai mari de nuca) si omogenizam.
Restul de ciocolata se taie in cubulete mici iar restul de nuca se prajeste pana se rumeneste usor.
Scoatem blatul din cuptor si turnam caramelul cu nuca deasupra si il intindem cu ajutorul unei spatule pe toata suprafata blatului. Turnam si restul compozitiei de blat si terminam cu bucatelele de ciocolata si nucile prajite.
Dam la cuptor pentru 25 de minute. Mi-au iesit 14 brownies.
Sunt nemaipomenit de bune!