Brownies cu nuca si caramel

de xana in Prajituri, 6 Iul 2014 | 13848 vizualizari

 

Pe data de 4 luna aceasta, am implinit 1 an alaturi de voi, oameni harnici si minunati! Nu am avut timp sa postez reteta atunci. Uitandu-ma la prima reteta pe care am postat-o pe Bucataras.ro, imi dau seama cat m-ati inspirat si m-ati ajutat sa evoluez! >:D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr nuci
  • 220 gr margarina sau unt
  • 120 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua mari
  • 170 gr faina
  • 150 gr caramele cu lapte
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu nuca si caramel:

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5 minute la racit.

Zaharul si ouale intregi, le mixam la viteza mare timp de trei minute. Adaugam apoi esenta de vanilie si ciocolata topita si amestecam cu un tel sau cu o spatula. Punem si faina cu praful de copt si omogenizam.

Intr-o tava mai inalta(de cca 23x23cm), cu hartie de copt, turnam cam 3 sferturi din compozitie si dam la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Intre timp, punem frisca si caramelele pe foc si amestecam mereu pana se topesc, apoi le luam de pe foc. Adaugam jumatate din nuca macinata(dar nu marunt, lasam si bucatele mai mari de nuca) si omogenizam.

Restul de ciocolata se taie in cubulete mici iar restul de nuca se prajeste pana se rumeneste usor.

Scoatem blatul din cuptor si turnam caramelul cu nuca deasupra si il intindem cu ajutorul unei spatule pe toata suprafata blatului. Turnam si restul compozitiei de blat si terminam cu bucatelele de ciocolata si nucile prajite.

Dam la cuptor pentru 25 de minute. Mi-au iesit 14 brownies.

Sunt nemaipomenit de bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem si nuca