O prajitura foarte fina si cremoasa
Blatul:
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.
Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.
Se adauga faina cernuta si sarea, se amesteca usor, usor cu lingura si se adauga miezul de nuca taiat bucati, amestecandu-se foarte usor pana se incorporeaza in compozitie.
Aluatul se intinde cu lingura in tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25-30 minute la 180 de grade.
Crema:
Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.
Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza.
Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit.
Se pune la rece pentru o ora.
Glazura de ciocolata:
Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana ajunge la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform peste crema si se da la rece pentru minim 3 ore.