Stafidele de pun la înmuiat cu rom.
Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul.
Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Se pun albuşurile, amestecând de jos în sus, şi se încorporează bine.
Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, cernându-le, şi se amestecă de jos în sus.
Se pune cacaoa şi esenţa de rom, se amestacă mereu de jos în sus pentru a nu-şi pierde din volum.
Aluatul trebuie să fie ca cel pentru chec, cu o consistenţă puţin mai groasă.
Forma de brioşe se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
Se pune câte o lingură din aluat, în fiecare din formă, apoi stafide.
Punem iar aluat şi apoi ciocolata albă dată pe răzătoare.
Se dă la cuptorul preîncins, în partea de sus a cuptorului, şi se lasă la foc mediu până se coc. Se face testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor.
Se scot din tavă cât sunt fierbinţi şi se servesc după ce s-au răcit puţin.
Poftă bună!
1
dacă nu aveţi rom, puneţi stafidele în esenţă de rom cu puţină apă.