Inspiratia BuburuzaBubu, iti multumesc pentru reteta delicioasa, pentru ca am folosit alt fel de faina eu am avut nevoie de putin mai multa si am folosit stafide dar rezultatul a fost incredibil de gustos, s-au mancat toate cum le-am scos din cuptor si s-au racit putin.
Puneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de zahar si drojdia uscata, lasati cam 5 minute intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie pana se dizolva drojdia si se formeaza spuma la suprafata apoi adaugati-o peste restul ingredientelor, amestecati pana obtineti o coca moale. La final adaugati o lingura de ulei si framantai pana nu se mai lipeste de maini, lasati la crescut o ora intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un prosop curat.
Cand aluatul a crescut adaugati cealalta lingura de ulei si framantati din nou, apoi presarati stafidele pe suprafata de lucru framantand incontinuu pana incorporati stafidele.
Impartiti aluatul in 12 bile egale si punetile intr-o tava de muffins unsa in prealabil cu putin ulei. Lasati sa creasca in tava cca 30 de minute intr-un loc caldut.
Dupa ce briosele au crescut ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si punetile in cuptorul incins la 170C/325F/gaz3 pentru 15 minute apoi reduceti temperatura la 150C/300F/gaz2 pentru inca 10 minute.
Cand sunt gata scoateti-le pe un prosop curat si lasati-le sa se racoreasca, serviti cu unt si gem de capsuni , simple, sau de ce nu cu crema de vanilie.
POFTA BUNA!!!
1
Daca vreti sa va iasa mai inalte sau daca folositi o tava de muffins mai mare formati doar 6 bile, eu am avut o tava cu adanciturile mai mici si mi-au iesit 12.