Briose cu smochine si migdale

de Mihaela11_jo in Prajituri, 5 Oct 2014 | 3212 vizualizari

 

Am gasit pe site-ul Good Food aceasta reteta delicioasa de briose cu smochine si care in acelasi timp este si foarte aspectuoasa.

 

INGREDIENTE

  • 175 g de făină
  • ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 175 g de unt moale
  • 175 g de zahăr
  • 175 g de migdale măcinate
  • 1 lingură apă de trandafiri
  • 3 ouă mari
  • smochine coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 mână fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu smochine si migdale:

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.

Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.

Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.

Se servesc cu ceai.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu smochine si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate