Sunt atit de pufoase si aromate ... Se fac usor,ingrediente putine si la indemana oricui.Merita incercate :)
Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba .
Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din frigider ,puneti-l intr-un vas si topiti-l la foc mic sau la microunde si apoi lasati-l sa se racoreasca ).
Adaugam apoi laptele rece si amestecam usor.
Punem faina si praful de copt iar la urma adaugam coaja rasa de portocala.
Amestecam bine toate ingredientele.
Turnam compozitia in tava pentru briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.
Pana au crescut frumos si s-au aurit la suprafata.Pentru a fi siguri ca s-au copt faceti. testul cu scobitoarea.
Dupa preferinta puteti presara zahar pudra insa sunt destul de dulci si parfumate.
1
Untul se poate inlocui cu margarina.
2
Testul cu scobitoarea: introsuceti o scobitoare in mijlocul briosei iar daca scobitoarea iese curata inseamna ca briosa e coapta.Daca scobitoarea are din compozitie inseamna ca inca trebuie coapta.