Iin ciuda titlului (care e oarecum generalizant...ca doar asa ne e mai usor sa le numim pe toate), eu va prezint astazi niste muffins cu nuci, facute cu faina fara gluten.
Cu toate ca aveam ceva emotii in privinta texturii lor, pot afirma cu mandrie ca mi-au iesit pufoase-pufoase, aerate, usurele si gustoase! Si..cel mai important, pot fi consumate cu incredere de adultii si copiii care sufera de intoleranta la gluten (si sunt destul de multi, sa stiti).
Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor).
Dupa ce s-au hidratat, nucile se pun in blender si se mixeaza cu apa, pana devine o compozitie fina. Se adauga iaurtul, ouale, siropul de brad si parful de copt. Dupa o mixare perfecta, se rastoarna compozitia obtinuta intr-un bol si se adauga faina de orez si restul de ingrediente. Se amesteca totul cu o spatula...acum e gata de turnat in forme (cu ajutorul unei linguri) si de dat la cuptor.Se coc la 180 grade pt. aprox. 12-15 min.
Enjoy!