Mi-am dorit sa fac niste briose simple, mai clasice fara ingrediente “pretentioase”. Dup ace le-am copt, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am ornate cu crema. Mi-am amintit ca mai am niste flori din pasta de zahar ramase asa ca le-am folosit pentru a face briosele mai dragute. Sper sa va placa (frate-meu le-a “topit” )
Incinge cuptorul la 180°C.
Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul in forme de briose (tava sau forme de silicon) si da la copt 25-35 minute apoi lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine crema. Adauga esenta de vanilia, galbenusurile si crema de branza apoi amesteca bine pana la omogenizare. Da crema la rece 20-30 minute.
Decoreaza briosele cu crema.