Briose cu nuca

de Alexandra Burz in Prajituri, 29 Ian 2014 | 6764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar tos
  • 2 esente de vanilie
  • 1 praf de copt
  • o jumatate cana ulei
  • o jumatate cana lapte
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • zahar pudra pentru decor
  • 300 gr samburi de nuca
  • hartie decor briose
  • 1 tub de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca:

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt.

Se mixeazala viteza mare 5 minute.

Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in fiecare forma.

Deasupra presaram nuca taiata marunt.

Dam la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa la racit, dupa care se aranjeaza in hartia decorativa pentru briose, se pudreaza cu zahar pudra sau se decoreaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma si culoare, adaugati in compozitie un pliculet de sofran.

2

Nucile pot fi inlocuite atat cu bucati din fructe proaspete cat si cu fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si surprize