Am luat reteta de pe blogul Danei- Dana2Dor..dar am operat eu cateva mici modificari...:)
1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) + praful de copt, aromele ( vanilia si coaja de lamaie rasa) si gata....asta e tot! simplu ca buna ziua, nu?
2. Peste acest aluat cremos se vor bune ulterior si bucatelele de ciocolata bountysi merisoarele hidratate ( dar scurse de apa pe un servet de bucatarie); aluatul se pune in formele de briose doar pana la jumatatea foemei ( vor creste la copt ) si se lasa la cuptor cca 15- 20 min ( la foc mediu)!
nota: eu am folosit forme de silicon - in forma de stelute si nu a fost nevoie sa le ung sau sa le pregatesc altfel...dar ptr formele normale acestea se ung cu ulei si se capitoneaza cu hartiute speciale de muffins!