Briose cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Dec 2015 | 5247 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit ceva tare bun. Pacat ca au fost atat de putine.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt moale;
  • 80 g zahar;
  • doua oua;
  • 100 g faina;
  • o lingurita de scortisoara;
  • o lingurita de praf de copt;
  • 200 g mere curatate de coaja si seminte + 3 linguri zahar;
  • 8 forme mici de silicon pentru briose;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) + floricele si frunzulite pentru decor.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si scortisoara:

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se taie cubulete si se calesc impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand scade toata zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul cu zaharul pana cand devine o compozitie cremoasa, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, scortisoara si praful de copt si se omogenizeaza.

Formele de briose se ung cu unt, se aseaza pe o tava, se pune o lingurita de aluat in ele, dupa aceea una de mere calite, apoi iar una de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca si se orneaza briosele cu ajutorul unui posh, apoi se decoreaza cu floricele si frunzulite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars