Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!
50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.
Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar. Punem untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.
Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.
Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.