Briose cu fructe si nuci

de lia maria in Prajituri, 18 Noi 2010 | 4638 vizualizari

 

Delicioase pentru micul dejun, cu o cana de lapte sau servite langa o ceasca de cafea.
Cantitatile sunt pentru portie dubla, sa ajunga pentru toti bucatarasii hi,hi hi.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte
  • 2 pere bine coapte
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 100g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml iaurt
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe si nuci:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si omogenizam. Turnam aluatul in formele de briose si le coacem la foc mediu, cam 15’, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar sau le ornam cu glazura, de care doriti. Eu am folosit, glazura caramel, din comert. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta