Briose aromate cu portocale.
Mie imi place culoare lor usor portocalie data si de la zaharul brun excesiv de inchis la culoare dar si de la sucul de portocala.
Eu am facut intai dulceata din portocale
2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut gustul intens de portocala daca coaja a fost indepartata.dar o sa stiu pe viitor). Se pun la fiert cubuletele de portocala si se arunca prima apa dupa ce au fiert primele 2 minute. Apoi se amesteca cu 200 gr de zahar si se caramelizeaza pe foc usor la foc mic pt cateva minue, lasandu-se apoi sa fiarba usor cateva minute pana scade zeama si pana se leaga usor (o sa vedeti) Oricum nu o facem pt pastrat la borcan, asa ca e ok oricum ar fi. Se ia si se lasa la racit.
Briosele: Se freaca zaharul cu untul tinut la temperatura camerei inainte, f bine. Se adauga rand pe rand cate un ou. Se adauga apoi sucul de portocale amestecat cu iaurtul. Se freaca totul ff bine si se adauga si restul de ingrediente.
Se toarna in forme(am ramas fara hartiute, asa ca am tapetat cu unt si faina formele de teflon).O parte de aluat, apoi o lg de dulceata de portocale, apoi iar o lg de aluat.
Se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de min la 200 de grade
Ies ff moi si aromate.