Briose cu dovleac

de adriana65 in Prajituri, 20 Noi 2009 | 6894 vizualizari

 

Rasfoind paginile de retete culinare din lumea intreaga, binenteles prin intermediul internetului, am gasit si aceste briose foarte usor de preparat si in ton cu perioada in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • 150 g piure de dovleac fiert
  • 2 oua mari
  • 120 ml iaurt
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  •  100 g faina
  • 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  •  putina sare
  • sirop de artar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac:

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie.  In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea. Peste ingredientele solide amestecate se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia obtinandu-se un aluat mai moale  care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.  Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate moelleux