Briose cu crema de unt

de scortisoara in Prajituri, 6 Noi 2012 | 7550 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de Halloween, dar abia acum i-a venit randul:) sunf foarte pufoase si cu crema de deasupra nu mai zic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut
  • Crema de unt
  • 250 g de unt moale
  • 3-4 cani (cups) de zahar pudra
  • colorant
  • pana la 4 linguri de lapte sau frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de unt:

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala.

Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina  pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in parti egale in fiecare forma si dam la copt pentru 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Pentru crema: batem untul cu mixerul cateva minute apoi adaugam cele 3 cani de zahar pudra la viteza mica. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugam vanilie si 2 linguri de lapte si batem 3 minute . Daca crema este prea moale se adauga mai mult zahar pudra pana devine buna de spritat sau daca e prea tare mai adaugam putin lapte.(Daca vreti adaugati si colorant, eu am facut asta pentru ca de... a fost Halloween:)))

Dupa ce briosele sunt racite spritam crema pe ele , le presaram cu bombonele si voila!

TIPS-URI

1

Crema de unt nu e necesara, se poate inlocui cu ciocolata topita, frisca sau alte creme sau chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem de piersici-de post