Briose cu banane si nuci

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 5326 vizualizari

 

La briose pot sa spun ca nu prea ma pricep, iar fetitei mele ii plac mult. Si ce era de facut? Cand a fost oferta la Lidl, am mers si am cumparat un set de forme pentru briose (nu ca nu aveam, dar erau tare dragute si acestea) si am gasit si o carte cu retete - "Cupcakes & briose", tocmai buna pentru mine si pentru a-i face pe plac micutei.
In urmatoarele randuri, va prezint, pentru "Pachetelul vesel", niste briose facute mai mult de fata mea. Sper sa va placa :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 135 g zahar;
  • sare;
  • 60 g nuca macinata;
  • 135 g faina;
  • 115 g unt (se topeste);
  • 60 ml lapte batut;
  • doua banane;
  • unt pentru uns formele de briose.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza faina si nucile macinate, iar la final se inglobeaza untul topit si laptele batut.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se decojesc bananele, se injumatatesc pe lungime, se feliaza, apoi se incorporeaza in aluat impreuna cu spuma de albusuri.

Se ung formele cu unt, apoi se umplu cu aluatul rezultat si se baga la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos.

Se servesc dupa ce se racesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose "flori de cires"