Briose cu banane

de Bya Ralu in Dulciuri, 2 Ian 2017 | 2889 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"
 
O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 70 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • ciocolata alba
Pentru crema:
  • 150-200 g smantana grasa 30%
  • colorant rosu
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

Untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa.

Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de vanilie.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cateva patratele de ciocolata alba taiate marunt.

Se amesteca bine compozitia, se umplu formele 3/4, in mijloc punem putina ciocolata alba si se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

Se lasa sa se raceasca bine, iar intre timp se face crema.

Smantana grasa se pune intr-un bol inalt si se mixeaza cu mixerul pentru 3-4 minute, intre timp adaugam zaharul pudra, cateva picaturi de colorant si mixam pana se face o spuma tare.

Ornam briosele cu crema formata si le decoram.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose - Reteta de baza