Briose cu afine

de Ramona Dinu in Prajituri, 28 Mai 2015 | 5083 vizualizari

 

O reteta rapida de briose perfecta pentru zilele cand te grabesti. Foarte usor de facut, nepretentioasa si fara multe vase murdare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti faina de grau
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • jumatate pliculet de praf de copt (5 g)
  • 2 oua
  • 1/4 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte dulce
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 75 grame afine (congelate sau proaspete)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Amesteca intr-un bol incapator faina, zaharul si praful de copt.

Adauga peste faina si restul ingredientelor, fara coacaze: oua, ulei, lapte dulce, coaja rasa si esenta de portocala apoi amesteca totul pana la omogenizare.

Intr-o forma pentru briose de 12 bucati toarna amestecul obtinut si umple fiecare cupa cam trei sferturi.

Adauga afinele congelate (daca sunt lipite intre ele le poti pune sub jet de apa rece).

Pune totul la cuptor pentru 30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orangina