Am gasit un concurs si am acceptat provocarea...ca tot am facut cozonaci!
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Aluat:
Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia;
Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua;
Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg;
Framanti in continuare adaugand treptat laptele,zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic(cca 20 de minute);
Acoperi cu un prosop apb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute , la caldura;
Umplutura:
Sfaramitam branza de capra cu furculita, apoi adaugam zaharul pudra si omogenizam bine;
Batem bine ouale cu telul si le turnam peste branza,amestecand cu furculita;
Adaugam grisul,stafidele si esenta de vanilie, omogenizand pana devine ca o pasta( poti folosi mana!)
MONTARE:
Dupa ce a dospit aluatul il rastorni pe masa, manevrandu-l cat mai putin;
Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei ,in foaie subtire(de un deget);
Cu ajutorul unui cutit(sau daca ai un dispozitiv special,cu atat mai bine) tai patratele de 3*3 cm din aluat;
Cu o lingurita pui umplutura in mijlocul fiecarui patratel ,apoi il impachetezi ca pe un plic;
Asezi pachetelele astfel formate intr-o tava unsa cu ulei sau in care ai intins hartie pentru copt;
Ungi branzoaicele un oul batut impreuna cu albusurile si le lasi sa mai creasca in tava cca 10 minute;
In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune tava la copt;
Lasi la copt cam 30 de minute;
Scoti branzoaicele pe un platou si sunt numai bune de mancat!
POFTA BUNA!
1
branza de capra
2
branzoaica