Branzoaice cu branza de capra si stafide

de amalia01 in Prajituri, 7 Mai 2013 | 5376 vizualizari

 

Am gasit un concurs si am acceptat provocarea...ca tot am facut cozonaci!

 

INGREDIENTE


Aluat: 

  • 1 kg făină 
  • 4 galbenusuri 
  • 1 ou intreg
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200g zahăr
  • 500ml lapte
  • 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiae 

Umplutura:

  • 300 gr branza de capra
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 albusuri


Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu branza de capra si stafide:

Aluat:

Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia;

Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua;

Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg;

Framanti in continuare adaugand treptat laptele,zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic(cca 20 de minute);

Acoperi cu un prosop apb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute , la caldura;

Umplutura:

Sfaramitam branza de capra cu furculita, apoi adaugam zaharul pudra si omogenizam bine;

Batem bine ouale cu telul si le turnam peste branza,amestecand cu furculita;

Adaugam grisul,stafidele si esenta de vanilie, omogenizand pana devine ca o pasta( poti folosi mana!)

MONTARE:

Dupa ce a dospit aluatul il rastorni pe masa, manevrandu-l cat mai putin;

Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei ,in foaie subtire(de un deget);

Cu ajutorul unui cutit(sau daca ai un dispozitiv special,cu atat mai bine) tai patratele de 3*3 cm din aluat;

Cu o lingurita pui umplutura in mijlocul fiecarui patratel ,apoi il impachetezi ca pe un plic;

Asezi pachetelele astfel formate intr-o tava unsa cu ulei sau in care ai intins hartie pentru copt;

Ungi branzoaicele un oul batut impreuna cu albusurile si le lasi sa mai creasca in tava cca 10 minute;

In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune tava la copt;

Lasi la copt cam 30 de minute;

Scoti branzoaicele pe un platou si sunt numai bune de mancat!

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

branza de capra

2

branzoaica

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu branza de capra si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa