Am pregătit brânzoaice pentru cină. Un aluat făcut după placul meu. Îl pot inregistra ca marca Roman:))))) Nu pot să spun decât că e foarte, foaaaaaarte bun!
Pentru început încălzește laptele.
Într-o cană pune drojdia pe care o diluiezi cu 50 ml. lapte cald.
Pune făina într-un vas de frământat.
În mjlocul făinii faci un loc pentru a pune ingredientele lichide :drojdia diluată în lapte+laptele rămas+uleiul+oul+smântâna+sare+ zahăr.
Frământă până nu se mai lipește de mâini.
Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă la crescut aluatul pentru 45-50 minute.
Presară făină pe blatul de lucru.
Împarte aluatul în două și întinde-l cu ajutorul unui sucitor,gros de 5 mm.
Taie bucăți de aluat după bunul plac.
Pune pe fiecare bucată de aluat(pe jumătate din aluat) brânza rasă amestecată cu ou. Acoperă cu cealaltă jumătate a pătratului .
După ce ai terminat de întins aluatul și ai pus brânzoaicele în tava tapetată cu hârtie de copt le ungi cu ou.
Dă tava la cuptorul încins la 170 grade până se rumenesc frumos.
Se servesc calde cât si reci alături de un pahar de lapte sau un iaurt.
Să va fie de folos!
1
aluatul l-am întins și tăiat în pătrate de 10 cm.