Branza halloumi prajita

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 7413 vizualizari

 

Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca.
Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta.
Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura, fiind astfel ideala pentru prajit sau gril.
Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab.
Eu am preparat-o cu idea de a o posta in ianuarie si anuntandu-se zapada la Amman , lumea a intrat in febra cumparaturilor asa ca nu am gasit decat branza halloumi turceasca; a fost prima data cand o foloseam si nu stiu de ce s-a cracanat asa.Am fotografiat pentru postat cand am facut-o ulterior cu branza halloumi iordaniana

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza halloumi
  • 4-5 linguri ulei de masline virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza halloumi prajita:

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza.

Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule.

Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Se serveste calda cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reusita acestui aperitiv depinde de folosirea unui ulei de masline de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza halloumi prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]