Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca.
Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta.
Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura, fiind astfel ideala pentru prajit sau gril.
Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab.
Eu am preparat-o cu idea de a o posta in ianuarie si anuntandu-se zapada la Amman , lumea a intrat in febra cumparaturilor asa ca nu am gasit decat branza halloumi turceasca; a fost prima data cand o foloseam si nu stiu de ce s-a cracanat asa.Am fotografiat pentru postat cand am facut-o ulterior cu branza halloumi iordaniana
Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza.
Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule.
Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.
Se serveste calda cu lipie arabeasca.
Pofta buna!
1
Reusita acestui aperitiv depinde de folosirea unui ulei de masline de calitate