Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2013 | 3277 vizualizari

 

Laurici este de vina! :-*

 

INGREDIENTE

  • o cutie Branza Fondue Delaco
  • o capatana de usturoi
  • o ramurica de rosii
  • 50 ml suc de rosii (gros)
  • 4-5 linguri cu ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc
  • pentru servit: felii de paine integrala
  • condimente dupa gust: sare, rozmarin si pudra de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii:

Incepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine :D Optional puteti adauga si catei de usturoi curatati, insa va zic de pe acum ca nu se compara deloc gustul cu cel al usturoiului copt in intregime, in foaie. Adaugam uleiul peste rosii si usturoi, condimentam din plin dar dupa gust si setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 grade pentru 20 de minute. In ultimele 5 minute adaugam si sucul de rosii. Intre timp, in cuptorul aragazului, asezam vasul cu branza  si il lasam cam 15-20 de minute (daca se poate seta temperatura o potriviti la 200 de grade). Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam cateva minute sa se racoreasca, dupa care servim branza fondue cu bucati de paine si usturoi copt in sos. Este interesanta, insa depinde de gusturi, POfta buna.

TIPS-URI

1

Initial pregatisem si paine prajita. Imi pare ca se potriveste mult mai bine, insa am uitat de ea in cuptor si a fost putin mai colorata , un portocaliu-maro accentuat,,, a fost buna tare dar nu se potrivea in poze :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Checuri-aperitiv cu fasole, ardei copti, branza topita si carnati