Bors cu costita de porc

de ianculubita in Ciorbe, 15 Iul 2013 | 16556 vizualizari

 

Incercati si reteta mea care este controversata chiar si de bucatari(l-am auzit pe H.Varlan) care nu sunt de acord cu rosiile daca acrim cu bors;nu stiu de ce acesti bucatari vor sa facem mancarea dupa gustul lor,mai avem si noi gusturi fratilor!!!!
Eu personal nu concep o mancare mai ales in timpul verii dar nu numai,fara rosii doar daca nu cere reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 telina mica
  • 500 g rosii
  • 2-3 frunze de varza
  • 2 cartofi
  • 1l bors
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean
  • sare
  • 1lingurita cu zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu costita de porc:

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase sau date pe razatoare, ceapa si ardeiii taiate marunt. Lasam sa fiarba incet cu capac 30 minute. Adaugam cartofii taiati in sferturi sau cubulete mai mari, varza taiata suvite si patrunjelul. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam rosiile date la blender, dupa cateva minute borsul fiert in alt vas, condimentam dupa gust, adaugam leusteanul tocat marunt atunci cand incepe sa clocoteasca apoi oprim focul.

Servim borsul cald cu ardei iute.

TIPS-URI

1

puteti elimina varza,dar va garantez ca-i da un alt gust borsului

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare