Bors cu costita de porc

de ianculubita in Ciorbe, 15 Iul 2013 | 16981 vizualizari

 

Incercati si reteta mea care este controversata chiar si de bucatari(l-am auzit pe H.Varlan) care nu sunt de acord cu rosiile daca acrim cu bors;nu stiu de ce acesti bucatari vor sa facem mancarea dupa gustul lor,mai avem si noi gusturi fratilor!!!!
Eu personal nu concep o mancare mai ales in timpul verii dar nu numai,fara rosii doar daca nu cere reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 telina mica
  • 500 g rosii
  • 2-3 frunze de varza
  • 2 cartofi
  • 1l bors
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean
  • sare
  • 1lingurita cu zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu costita de porc:

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase sau date pe razatoare, ceapa si ardeiii taiate marunt. Lasam sa fiarba incet cu capac 30 minute. Adaugam cartofii taiati in sferturi sau cubulete mai mari, varza taiata suvite si patrunjelul. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam rosiile date la blender, dupa cateva minute borsul fiert in alt vas, condimentam dupa gust, adaugam leusteanul tocat marunt atunci cand incepe sa clocoteasca apoi oprim focul.

Servim borsul cald cu ardei iute.

TIPS-URI

1

puteti elimina varza,dar va garantez ca-i da un alt gust borsului

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu zeama de varza