Borani bademjan - Vinete cu iaurt

de Mitinita in Salate, 27 Mar 2011 | 5761 vizualizari

 

Boranis e un fel de salata iraniana, pe baza de iaurt,care se foloseste ca acompaniament la gratare,dar se poate manca si numai cu lipii. Sunt mai multe feluri de boranis,astazi va arat varianta cu vinete. Se poate face si cu vinete prajite,dar fiindca am avut vinete la congelator si prefer varianta cu calorii mai putine am facut-o pe aceasta. Chiar daca vreti sa prajiti vinetele sa o faceti la cuptor si vor absoarbe mai putin ulei.
Reteta provine din cartea:"The Art of Persian Cooking".

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete coapte (am folosit congelate)
  • 200 gr iaurt cremos
  • 2 catei de usturoi,tocati marunt
  • sare 
  • piper
  • nuci sfaramate ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borani bademjan - Vinete cu iaurt:

 

Se toc vinetele marunt.

Se amesteca impreuna cu iaurtul,usturoiul.

Se potriveste de gust cu sare si piper.

Se presara cu nucile sfaramate. Nu le omiteti ca ii dau un gust bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borani bademjan - Vinete cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

mirela0911 1

27.03.2011, 19:24

trebuie sa fie tare buna merita incercata

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:43

kukibella 1

28.03.2011, 23:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete, cu iaurt grecesc si susan