Bomboane Raffaello cu lapte condensat

de katty in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 10561 vizualizari

 

Daca nu va plac migdalele sau sunteti alergic (asa ca mine) puteti incerca aceasta varianta de Raffaello de casa. Se fac relativ repede si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte gras 3,5%
  • 400 gr zahar pudra din comert
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 40 gr unt gras 82%
  • 250 gr nuca cocos+50 gr pentru tavalit
  • merisoare
  • 50 ml vin de Porto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello cu lapte condensat:

Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la primul clocot. Dam focul la mic si fierbem 10-12 minute, amestecand continuu,  pana obtinem o consistenta usor cremoasa.Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca(obtinem aproximativ 600 gr ) Punem 400 gr din laptele condensat racit  intr-un castron si il amestecam cu nuca de cocos.Formam bilute cat mai egale,in mijloc punem cate 1-2 merisoare hidratate in vin.Dam bilutele prin nuca de cocos si le pastram la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

simona72 1

02.01.2016, 09:53

Foarte mult imi plac! ma gandesc ca se poate folosii si lapte condensat cumparat?

katty 1

02.01.2016, 13:03

Simona, nu am incercat niciodata cu lapte condensat cumparat, dar poti sa incerci, eventual umbli putin la cantitate in functie de consistenta.

katty 1

02.01.2016, 13:04

Multumesc pentru aprecieri !

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si struguri