- * 100 gr unt
- * 140 gr zahar brun
- * 1 ou
- * 100 gr smantana
- * 150 gr ciocolata amaruie/cu lapte, topita
- * 200 gr faina
- * 50 gr cacao pudra
- * ½ lingurita praf de copt
- * ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- * 4 linguri pline de Mascarpone
- * ciocolata topita, pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane moi de ciocolata:
- Incinge cuptorul la 190˚C. Tapeteaza o tava cu foaie de copt.
- Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, si bicarbonatul. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul urmat de smantana si ciocolata. Inglobeaza ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da checul la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa checul sa se raceasca complet.
- Sfarama checul intr-un vas. Adauga 4 linguri pline de Mascarpone si amesteca bine. Formeaza din acest amestec bilute pe care le treci apoi prin ciocolata topita.Lasa bilutele la rece pana cand se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane moi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.