Aceste bomboane am ales sa le prepar ca solutie salvatoare intr-un moment de mare criza de timp. Fara sa stau mult pe ganduri, m-am oprit la reteta aceasta pe care o retinusem in periplurile mele culinare, de la Gaby. Niste bomboane delicioase , atat de simplu de facut incat si un copil ar putea sa le pregateasca. Stiam ca vor fi bune pentru ca mai preparasem bomboane cu nuca de cocos, dar cu ciocolata alba si frisca lichida.
Nu necesita prelucrare termica, pur si simplu toate ingredientele se amesteca, se framanta putin si se modeleaza bomboanele. Pentru varietate si pentru ca voiam sa le dau un aer festiv, pe jumatate dintr ele le-am tras in ciocolata neagra si le-am decorat cu fire din cicolata alba. Impresia a fost foarte buna si am primit felicitari pentru ca le-au placut foarte mult tuturor, acolo unde au ajuns. Sa aveti intelegere pentru poze, n-a fost timp de fotografiat, dis de dimineata au plecat de acasa. Una dintre ele, cea cu hartiute, este facuta cu telefonul de fiica mea la scoala :) . Prin urmare, singurele exemplare care au ramas acasa, nu cele mai grozave, le-am fotografiat a doua zi.
Untul l-am scos de seara ca sa fie la temperatura camerei a doua zi dimineata.
1. Amesteci toate ingredientele cu mana. Framanti bine pana devine o masa compacta ca o minge. Daca amestecul ti se pare prea uscat, mai adaugi 1/2 lingura apa fierbinte. La mine nu a fost cazul. Rupi si formezi bile de 2cm in care infigi un sambure de migdala si remodelezi sfera in jurul acestuia.
2. Depozitezi pe o farfurie, apoi serii de cate 5-6 le tavalesti prin nuca de cocos si le pui pe o alta farfurie curata. Le dai la rece ca sa se intareasca. Jumatate le-am lasat albe.
3. Cealalta jumatate din cantitatea de bomboane nu le-am mai tavalit prin cocos. Le-am intarit la congelator 10 minute. In timpul acesta am topit la bain marie (la abur) ciocolata, am infipt cate o bomboana in bat de frigaruie, am scufundat-o in ciocolata, am scurs-o si depozitat-o pe un gratar suspendat pe o tava (n-a curs ciocolata in tava deloc).
4. Cand au fost gata, le-am tinut 15 minute la congelator ca sa se intareasca glazura, timp in care am topit 1/2 ciocolata alba. Cand s-a intarit glazura, le-am mai introdus la congelator pe cele albe, in loc, ca sa nu am surprize la transport sa se inmoaie. Am confectionat un cornet mic din hartie de copt cu orificiu minuscul de 1-1.5 mm. Am desenat spirale albe pe glazura neagra a bomboanelor. Le-am mai dat la congelator pentru vreo 7 minute.
Sa va fie de folos!
1
Am preparat cantitatea dubla si au rezultat cca 75 bomboane (2.5 cm) cu migdala la mijloc.