Bomboane braziliene

de delatte in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 3961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 g crema de lapte DeLatte 1% grasime
  • 10 g cacao (aprox. 1,5 linguri) sau pudra de ciocolata
  • 35 g unt (aprox. 2 linguri)
  • Esenta de rom/Esenta de vanilie
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata/fulgi de ciocolata/alune nesarate maruntite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane braziliene:

Intr-o cratita medie se pun: crema de lapte, cacao, untul la temperatura camerei si esenta de rom. Compozitia se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se pune la foc mediu spre mic  si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn sau spatula (in primele minute amestecul se va inmuia, urmand ca dupa aceea sa se ingroase). Se ia de pe foc in momentul in care putem sa vedem fundul vasului atunci cand il inclinam (sau atunci cand compozitia se desprinde de pe fundul vasului la amestecare) si devine mai groasa. 

Se lasa la racit aproximativ 10 minute pana cand amestecul nu se mai misca atunci cand intoarcem vasul. Cu o lingurita luam din compozitie si cu putin ulei pe degete modelam bilele. Eu le-am dat prin bombonele de ciocolata. Pentru decor mai puteti folosi: alune nesarate bine maruntite sau fulgi de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane braziliene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane Raffaello, cu arahide